Hindbær macarons
![Hindbær macarons](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/18DABBB5-CDCA-49D3-B37F-2CEC2DA255FE-scaled.jpeg)
‘’ Kan de der macarons ikke laves med andet en chokolade?’’ spurgte en veninde mig – og jo! For at være helt præcis, så er der faktisk næsten ingen grænser for hvad de små herligheder kan laves med – og denne variant står aller øverst på listen over succeser!
Foretrækker du dine macarons uden syltetøj i midten, kan du sagtens undlade det – eller eventuelt erstatte det med en saltkaramel som du finder opskriften på HER
![Hindbær macarons](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/18DABBB5-CDCA-49D3-B37F-2CEC2DA255FE-500x500.jpeg)
Hindbær macarons
Ingredienser
Macaron skaller
- 50 G Vand
- 150 G Sukker
- 60 G Æggehvider
- MANDELMASSE
- 150 G Mandelmel
- 150 G Flourmelis
- 60 G Æggehvider
- 2 Dråber Rød pastafarve
Hindbær ganache
- 150 G Hvid chokolade
- 80 G Frosne hindbær
- 25 G Glukosesirup
- 1 Dl Fløde
Hindbærsylt
- 20 G Frosne hindbær
- 1 Tsk Sukker
Sådan gør du
Macaron skaller
- Bland mandelmel, flourmelis og 60 gram æggehvider sammen i en skål – det skal vendes sammen til du har en homogen masse. Den må gerne stå ved stuetemperatur og ‘’samle sig’’
- Kog vand og sukker op til 117 grader i en kasserolle. Pisk de resterende æggehvider luftige og hæld den 117 grader varme sukkermasse over dine æggehvider i en tynd stråle. Hæld langs siden af din skål, så piskeriset ikke rammer. Pisk til marengsen er blank og sej. Den skal ned under 40 grader
- Tag ca 1/3 af din marengs og vend den i din mandelmasse, for at ‘’løsne’’ den en smule. Når den er løsnet blander du den resterende marengs i, tilsætter din pastafarve og vender til din dej er smidig
- Når dejen er klar, putter du den i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt den ud i små cirkler på ca 3 cm i diameter på en bageplade med en teflon måtte, og bank forsigtigt bagepladen ned i bordet for at frigive luftbobler i dine macarons. Bag bundende ca 14 minutter ved 150 grader varmluft. Åben ovnen ca halvvejs i bagetiden for at lukke damp ud af ovnen.
Hindbær ganache
- Hak chokoladen fint, og put den i en skål
- Kog dine frosne hindbær til du får en homogen masse, si den fri fra kerner og stil til side.
- Varm fløde og glukosesirup op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Rør i midten af skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Vend til sidst din hindbærpuré i, og stil ganachen i køleskabet til den har sat sig.
Hindbærsylt
- Kog dine frosne hindbær med sukker i 5 minutters tid og stil til side til den er kølet af
Samling
- Del dine bunde i to, og sprøjt en ring af hindbærganache langs kanten på bunden af den ene halvdel
- Fyld hullet i midten ud med hindbærsylt, og find en top til din macaron
- De færdige macarons kan pyntes med smeltet hvid chokolade, frysetørret hindbærpulver eller du kan lade dem være som de er. Opbevar dem i køleskabet til de skal spises Tip: saml gerne dine macarons dagen før de skal spises, så fyld og bund får tid til at ‘’smelte’’ lidt sammenVelbekomme 🙂
Min yndlings opskrift 👍🏼😀