Hindbær macarons

Hindbær macarons

‘’ Kan de der macarons ikke laves med andet en chokolade?’’ spurgte en veninde mig – og jo! For at være helt præcis, så er der faktisk næsten ingen grænser for hvad de små herligheder kan laves med – og denne variant står aller øverst på listen over succeser!

Foretrækker du dine macarons uden syltetøj i midten, kan du sagtens undlade det – eller eventuelt erstatte det med en saltkaramel som du finder opskriften på HER

Hindbær macarons

Hindbær macarons

Lækre små franske macarons med en skøn hindbær ganache og en kerne af frisk hindbærsylt. Udseenet udstråler forår, og man kan kun blive i godt humør af at se på dem.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 14 min
Samlet tid 34 min
Antal 40 Macarons

Ingredienser
  

Macaron skaller

  • 50 G Vand
  • 150 G Sukker
  • 60 G Æggehvider
  • MANDELMASSE
  • 150 G Mandelmel
  • 150 G Flourmelis
  • 60 G Æggehvider
  • 2 Dråber Rød pastafarve

Hindbær ganache

  • 150 G Hvid chokolade
  • 80 G Frosne hindbær
  • 25 G Glukosesirup
  • 1 Dl Fløde

Hindbærsylt

  • 20 G Frosne hindbær
  • 1 Tsk Sukker

Sådan gør du
 

Macaron skaller

  • Bland mandelmel, flourmelis og 60 gram æggehvider sammen i en skål – det skal vendes sammen til du har en homogen masse. Den må gerne stå ved stuetemperatur og ‘’samle sig’’
  • Kog vand og sukker op til 117 grader i en kasserolle. Pisk de resterende æggehvider luftige og hæld den 117 grader varme sukkermasse over dine æggehvider i en tynd stråle. Hæld langs siden af din skål, så piskeriset ikke rammer. Pisk til marengsen er blank og sej. Den skal ned under 40 grader
  • Tag ca 1/3 af din marengs og vend den i din mandelmasse, for at ‘’løsne’’ den en smule. Når den er løsnet blander du den resterende marengs i, tilsætter din pastafarve og vender til din dej er smidig
  • Når dejen er klar, putter du den i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt den ud i små cirkler på ca 3 cm i diameter på en bageplade med en teflon måtte, og bank forsigtigt bagepladen ned i bordet for at frigive luftbobler i dine macarons. Bag bundende ca 14 minutter ved 150 grader varmluft. Åben ovnen ca halvvejs i bagetiden for at lukke damp ud af ovnen.

Hindbær ganache

  • Hak chokoladen fint, og put den i en skål
  • Kog dine frosne hindbær til du får en homogen masse, si den fri fra kerner og stil til side.
  • Varm fløde og glukosesirup op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Rør i midten af skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Vend til sidst din hindbærpuré i, og stil ganachen i køleskabet til den har sat sig.

Hindbærsylt

  • Kog dine frosne hindbær med sukker i 5 minutters tid og stil til side til den er kølet af

Samling

  • Del dine bunde i to, og sprøjt en ring af hindbærganache langs kanten på bunden af den ene halvdel
  • Fyld hullet i midten ud med hindbærsylt, og find en top til din macaron
  • De færdige macarons kan pyntes med smeltet hvid chokolade, frysetørret hindbærpulver eller du kan lade dem være som de er. Opbevar dem i køleskabet til de skal spises
    Tip: saml gerne dine macarons dagen før de skal spises, så fyld og bund får tid til at ‘’smelte’’ lidt sammen
    Velbekomme 🙂
Keyword chokoladeganache, hindbær, hindbærsylt, macarons, mandelmel, syltetøj


1 thought on “Hindbær macarons”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering