Varme hveder – hvedeknopper til store bededag

Varme hveder – hvedeknopper til store bededag

Huset dufter skønt af de dejligste hvedeknopper, der er blevet en urokkelig tradition i dansk kultur – i hvert fald i manges hjem. Jeg elsker hvedeknopper både med smør, med pålæg eller bare som de er.

Knopperne kan nemt fryses, hvis ikke man kan få spist en hel portion i løbet af nogle dage. De holder sig fint bløde i en 3 dage, pakket godt ind.

Det er vigtigt ikke at springe hverken hævetid eller æltetid over under forberedelser af hvederne. Det er det der i sidste ende giver den bedste krumme, og et luftigt blødt resultat.

Hvedeknopper

Forb. tid 1 t
Tilb. tid 20 min
Antal 20 Stk

Ingredienser
  

  • 3 Dl Mælk Lunkent
  • 3 Dl Vand Lunkent
  • 50 G Gær
  • 2 Stk Æg
  • 100 G Sukker
  • 15 G Kardemomme
  • 10 G Salt
  • 150 G Smør Blødt
  • 1300 G Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Hæld vand og mælk i en lille kasserolle og varm forsigtigt op til det er lillefingervarmt, og opløs gæren heri. (Må ikke være for varm, da du ellers ødelægger gærcellerne)
  • Kom resten af dine ingredienser i en køkkenmaskine sammen med mælk/vand blandingen, og ælt til dejen er blank og smidig. Det kan sagtens tage op mod 10 minutter.
  • Lad dejen hvile tildækket i ca 45 minutter
  • Vend dejen ud på et bord drysset med mel, og del den i boller af 100 gram. Placer bollerne i en bradepande beklædt med bagepapir, med ca 2 cm mellemrum.
  • Placer bradepanden i en SLUKKET, KOLD ovn, og sæt et ildfast fad i bunden, hvori du hælder kogende vand. Luk ovnlågen, og lad dem hæve i dampen i 30-35 minutter
  • Tag både hveder og det ildfaste fad med vand ud af ovnen, og varm ovnen op til 200 grader
  • Bag hvederne ved 200 grader, alm ovn i 20 minutter, eller til de er gennembagte


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering