Skønne Macarons med lime og timian ganache

Skønne Macarons med lime og timian ganache

Der er efterhånden en del opskrifter på macarons at finde på min hjemmeside, og jeg må indrømme at det er fordi jeg simpelthen elsker at bage dem. Det virker helt terapeutisk for mig at ramme den helt rigtige konsistens på dejen. At se de små ‘fødder’ kigge frem når de kommer i ovnen. Det er en ren lykkefølelse hver gang 🙂

Jeg elsker at man kan lave så store variationer i de små kager. Macarons kan laves med alverdens slags fyld. Du kan fx. finde mine andre opskrifter på macarons HER . Disse med lime og timian er dog nogle jeg altid går tilbage til, da de for mig har den helt rigtige balance – og så bliver jeg bare vildt glad af den grønne farve.

Macaronskaller kan sagtens fryses uden fyld, og egner sig derfor fint til at blive bagt på forhånd. de kan tages op dagen inden de skal bruges, og samles med det fyld du ønsker. Bryder du dig ikke om timian, kan dette sagtens undlades. du kan også forsøge dig med rosmarin eller andre krydderurter i stedet. Det giver virkelig et sjovt twist, der fungerer rigtig godt. Bruger du rosmarin vil jeg dog anbefale at si det fra, inden fløden hældes over chokoladen. Det ikke er så lækkert at tygge i. 🙂

Mandelmel af god kvalitet er vigtigt, det har stor betydning for hvordan macarons arter sig. det bedste mandelmel finder jeg HER. du også får 15 % rabat med koden DITTE15%.

Det kan godt anbefales at investere i råvarer af god kvalitet. Af chokolade bruger jeg altid Callebaut som jeg ligeledes finder ved Mister kage . Min yndlings bagemåtte er dog denne, da jeg synes den har den helt rigtige overflade. (Og så er den nem at gøre rent)

Jeg håber meget at du får succes med denne macaron opskrift.

Macarons med lime

Macarons med lime og timian

Dejlige macarons med en skøn balance mellem det søde og det sure. Timian giver smagen et fantastisk twist, men foretrækker man dem uden, kan man sagtens undlade det
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 14 min
Antal 30 Macarons

Ingredienser
  

Macaron skaller

  • 150 G Mandelmel Fint
  • 150 G Flourmelis
  • 60 G Æggehvider
  • 150 G Sukker
  • 50 G Vand
  • 60 G Æggehvider
  • 4 Dråber Grøn pasta / pulver farve

Lime/timian ganache

  • 200 G Hvid chokolade Gerne callebaut
  • 75 Ml Fløde
  • 1 Stk Lime (saft og fintrevet skal)
  • 5 Stilke Blød timian fint hakket

Sådan gør du
 

Macaron skaller

  • Bland mandelmel, flourmelis og 60 gram æggehvider sammen i en skål – det skal vendes sammen til du har en homogen masse. Den må gerne stå ved stuetemperatur og ‘’samle sig’’
  • Kog vand og sukker op til 117 grader i en kasserolle. Pisk de resterende æggehvider luftige og hæld den 117 grader varme sukkermasse over dine æggehvider i en tynd stråle. Hæld langs siden af din skål, så piskeriset ikke rammer Sukkermassen. Pisk til marengsen er blank og sej. Den skal ned under 40 grader
  • Tag ca 1/3 af din marengs og vend den i din mandelmasse, for at ‘’løsne’’ den en smule. Når den er løsnet blander du den resterende marengs i, tilsætter din pastafarve og vender til din dej er smidig
  • Når dejen er klar, putter du den i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt den ud i små cirkler på ca 3 cm i diameter på en bageplade med en teflon måtte, og bank forsigtigt bagepladen ned i bordet for at frigive luftbobler i dine macarons. Bag bundende ca 14 minutter ved 150 grader varmluft. Åben ovnen ca halvvejs i bagetiden for at lukke damp ud af ovnen.
  • Lad skallerne køle helt af, før du forsøger at fjerne dem fra bagemåtten

Lime/Timian ganache

  • fløde varmes op sammen med timian til lige under kogepunktet, og hældes derefter over chokoladen. Lad den stå i 30 sekunder og rør herefter i midten af skålen til massen opnår en ensartet konsistens. Smag til med limesaft og skal
  • stavblend ganachen, til den bliver helt glat, og stil den i køleskabet i minimum 2 timer. Når den er kølet kan du putte ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og fyld halvdelen af bundende med ganache, og saml kagerne med den anden halvdel.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering