Brownie-drøm med hvid chokolade creme og friske bær

Brownie-drøm med hvid chokolade creme og friske bær

Tung, snasket chokoladekage, en dejlig fløjlsblød hvid chokolade creme – toppet med skønne friske bær. Den her er en sikker vinder, og en ægte go-to for mig hvis vi får gæster. den ser hurtigt overdådig og indbydende ud, uden at det kræver ret meget af dig.

Denne brownie indeholder både kakaopulver og chokolade i hakket form, der gør den rigtig lækker intens. Den er bagt så den er lækker sprød i kanterne, men dejligt snasket og blød i midten. Bag den hellere for lidt end for meget.

Ovenpå denne brownie er der den lækreste hvid chokolade creme med lime, som jeg faktisk bruger som topping på en del kager. Sammen kan opskriften med fordel bruges til en talkage – her vil jeg dog anbefale dig at doble opskriften op.

vil du gerne være i god tid, kan både creme og kage godt laves en dag eller to i forvejen, og opbevares på køl indtil de skal samles. vent med at piske cremen op, til kagen skal samles. har du creme i overskud, kan den serveres som dessert i små glas, eventuelt med vaffelstænger eller andet sprødt til.

Brownie med hvid chokoladecreme

Tung snasket brownie, med luftig hvid chokoladecreme, alt sammen toppet med skønne friske bær – whats not to like? Denne opskrift egner sig også rigtig fint til en talkage – her vil jeg anbefale du dobler opskriften op.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Antal 10 Stykker

Ingredienser
  

Brownie

  • 250 G Smør
  • 225 G Sukker
  • 225 G Brun farin
  • 4 Stk Æg
  • 2 Spsk Vaniljesukker
  • 1 Tsk Flagesalt
  • 150 G Mel
  • 100 G Kakaopulver
  • 175 G Chokolade gerne mørk (callebaut 811)

Hvid chokoladecreme med lime

  • 2 blade husblas
  • 200 G Hvid chokolade
  • 1 Stk ØKO lime både skal og saft
  • 5 Dl Fløde

Sådan gør du
 

Brownie

  • Tænd ovnen på 175 grader alm ovn
  • Smelt smør, og stil til side så det kan køle
  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og brun farin sammen til det er lyst og luftigt, og tilsæt herefter det let afkølede smør, og pisk til du opnår en ensartet konsistens
  • si mel, kakaopulver og salt ned i æggemassen og pisk til det er ensartet i konsistensen.
  • Tilsæt grofthakket chokolade eller chokoladeknapper og vend det forsigtigt i dejen
  • Smør en bradepande eller springform (ø20) med smør og drys bunden med sukker og rasp (kan undlades, men det er med til at give en god fornemmelse til kagen.
  • Fordel dejen godt i formen og bag i den forvarmede ovn i 30-35 minutter. Der skal hænge en smule klæg dej på en kødnål når den er færdig. Pas på den ikke får for meget.
  • Lad brownien køle helt af inden du tager den ud af formen og pynter den med chokoladecreme og bær

Hvid chokoladecreme med lime

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Put chokoladen i en skål (hak den fint hvis ikke du har chokoladeknapper) og tilsæt fintrevet limeskal
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld over chokolade og limeskal. Lad det stå i 30 sekunder før du rører i massen. Rør til det har en ensartet konsistens. Tilsæt saften fra en halv til en hel lime (smag til) og rør rundt igen
  • Vrid husblas fri for vand og tilsæt i den varme chokolademasse. Rør til det er opløst.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm, så det dækker chokolademassen, og put i fryseren i 30-45 minutter. Den skal være helt afkølet (maks 5 grader)
  • Når cremen er kølet ned, pisker du den til den har konsistens som en fast flødeskum.
  • Put cremen i en sprøjtepose med rund tyl, og placer små dutter rundt på hele kagen. Pynt til sidst med friske bær og spiselige blomster efter eget valg


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering