Mini donuts

Mini donuts

Skal der være fest, så lad der være fest!
Disse små kager er så nemme at lave, at det sagtens kan være et projekt for børnene (måske ikke dem på 3 år 😉 )
De kan pyntes i alverdens retninger, og ser simpelthen så dekorative ud på et kaffebord, eller til en gang kagetapas.

jeg håber du vil give dig i kast med dem.

Mini donuts

Mini donuts

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Antal 25 Mini donuts

Ingredienser
  

  • 3 Æg
  • 150 G Rørsukker
  • 125 G Smeltet smør
  • 300 G Hvedemel
  • 1,5 Tsk Bagepulver
  • 1 Knivspids Salt
  • 1 Tsk Kardemomme
  • 1 Tsk Vaniljepaste
  • 1,5 Dl Mælk

Glasur

  • 40 G Past. Æggehvider
  • 200 G Flourmelis
  • 1 Spsk Varmt vand

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde og lad det stå og køle af
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt
  • Vend det smeltede smør og mælk forsigtigt i den luftige æggesnaps
  • I en seperat skål blander du mel, bagepulver, salt og kardemomme
  • Vend melblandingenen og vanilje forsigtigt i din dej
  • Kom dejen i en sprøjtepose, klip et hul i enden og sprøjt ud i et donutjern
  • Det tager ca 1,5 minut at bage dem færdigt – de skal være lysebrune. De færdige donuts kan let fiskes op med en kødnål, og herefter gentages processen.
  • Lad de færdige donuts køle helt af, før du pynter dem

Glasur

  • Bland æggehvider, flourmelis og vand sammen til du har en homogen masse. Ønsker du en henfaret glasur tilsætter du enten pastafarve eller frugtfarve og rører rundt til det er blandet.
    Ønsker du det marmorerede look tager du lidt pastafarve på en tandstik, og kører rundt i overfladen af din færdige glasur, til du har et tilfældigt mønster på overfladen.
    Når glasuren er klar dypper du dine donuts og lader dem dryppe af. Pynt herefter med slik, chokolade eller andet efter eget valg.
    Velbekomme 🙂


2 thoughts on “Mini donuts”

  • Hej 😊 virkelig spændende opskrift 👍🏻 Kan man fryse disse donuts??

    • Hej Annika!
      De kan nemlig sagtens fryses.
      Jeg laver gerne en stor portion, og tager dem op løbende. Lad dem tø op i ca 30 minutter på køkkenbordet inden du pynter dem.

      Kærlig hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering