Brødtorte cupcakes

Brødtorte cupcakes

Brødtorte cupcakes

Min storesøster fylder 40 år idag, og hendes absolutte yndlingskage er den gode klassiske brø’torte, som alle sønderjyder med respekt for sig selv har smagt. Derfor er denne lille nyfortolkning af den skønne lagkage dedikeret til hende.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 18 min
Samlet tid 33 min
Antal 20 Cupcakes

Ingredienser
  

Rugbrødscupcake

  • 150 G Øllebrødspulver
  • 2 Dl Mælk (Og en dl ekstra til senere, så 3 i alt)
  • 175 G Smør blødt
  • 75 G Rørsukker
  • 100 G Brun farin
  • 3 Stk Æg
  • 200 G Hvedemel
  • 1 Tsk Bagepulver
  • 1 Tsk Natron
  • 100 G Hakkede hasselnødder

Derudover

  • 4 dl fløde Til pynt
  • Solbærmarmelade
  • Finthakkede hasselnødder
  • Finthakket chokolade

Sådan gør du
 

  • Bland øllebrødspulver med 2 dl mælk, og lad det stå og trække mens du forbereder resten. Det skal nå at få konsistens som en tyk grød
  • Pisk smør, rørsukker og farin lyst og luftigt
  • Pisk æggene i, ét af gangen, til det har samlet sig. Pisk godt mellem hvert æg
  • I en seperat skål blandes mel, natron og bagepulver
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen og pisk
  • Tilsæt den resterende dl mælk og pisk
  • tilsæt den sidste del af melblandingen, pisk – og tilsæt derefter øllebrødsblandingen der piskes med, til det har en ensartet konsistens
  • Vend afslutningsvist hakkede hasselnødder i dejen, og fordel din dej i ca 20 muffinforme (de skal være fyldt ca 2/3 op)
  • Bages i 15-18 minutter ved 180 grader
  • Lad kagerne køle helt af, inden de fyldes med solbær sylt

Samling af kagerne

  • lav en lille udhulning i de afkølede kager, som du fylder op med solbærsyltetøj (kan du ikke lide solbær, bruger du en anden efter smag)
  • Sprøjt flødeskum på kagerne – jeg bruger en stor stjernetyl
  • Pynt til sidst med hakkede hasselnødder og chokolade
    Kagerne skal spises umiddelbart efter pyntning, da flødeskummen efter noget tid godt kan blive lidt ‘’flad’’
    Velbekomme 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering