Påskekage 2021

Påskekage 2021

Den skønneste påskekage med citron/timian mousse og en dejlig tung lakrids blondie.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mister-kage, og indeholder derfor REKLAME. Med koden ‘’ Ditte15% ‘’ får du 15% rabat på alle ikke nedsatte varer.

Rigtig god bagelyst 🙂

Påskekage 2021

Påskekage 2021

ditteroed
Nem, lækker påskekage bestående af en blondiebund med lakrids og en citron/timian mousse.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 25 min
Frysetid 6 t
Samlet tid 6 t 50 min
Antal 10 Personer

Ingredienser
  

Blondie med lakrids

  • 150 G Hvid chokolade Evt callebaut w2
  • 75 G Smør
  • 2 Æg
  • 150 G Sukker
  • 50 G Hvedemel
  • 1 Tsk Lakridspulver (Kan undlades)
  • 1/2 Tsk Salt

Citron / Timian mousse

  • 4 Bl Husblas
  • 125 Ml Citronsaft
  • 125 G Sukker
  • 10 G Frisk timian (Kan undlades)
  • 250 Ml Piskefløde
  • 125 G Cremefraiche

Sådan gør du
 

Blondie med lakrids

  • Start med at smelte chokolade og smør i en kasserolle ved lav varme. Tag kasserollen af varmen når de er smeltet, og lad massen svale. Jeg køber altid min chokolade HER
  • Pisk æg og sukker sammen til en homogen masse, det behøver ikke være luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend mel, lakridspulver og salt i.
  • Fordel dejen i en kagering, springform eller silikoneform (16 cm i diameter) der er smurt godt med smør, eller beklædt med bagepapir. Bag blondien i ca 30 minutter ved 170 grader. Lad kagen køle helt af, inden du fjerner den fra formen.

Citron / Timian mousse

  • Læg husblassen i koldt vand
  • Mål sukker, citronsaft og timian op i en gryde, og bring det i kog. Når det har kogt et par minutter, sier du siruppen fri fra timian bladene og smelter husblas ned i. Lad den herefter køle, til den er lillefingervarm
  • pisk flødeskummen til en blød skum, og vend herefter cremefraichen i citronsiruppen. Herefter vender du de to masser forsigtigt sammen – sørg for ikke at slå for meget luft ud af din flødeskum
  • Fordel moussen i en silikoneform (18 cm i diameter) jeg har brugt silikoneformen ‘Raggio’ , der kan købes HER.
    Udstik midten af blondie bunden, så den passer ned i formen, og tryk den forsigtigt ned i moussen. Placer kagen i fryseren, og lad den sætte sig natten over

Samling

  • Når kagen har sat sig i fryseren, tager du den ud af formen og placerer den på en tallerken, og spray den med gul velvet spray (kan købes HER)
  • Herefter kan kagen pyntes som du har lyst til. Min kage skulle spises til en lille påske-komsammen, så derfor fyldte jeg hulrummet med marcipan påskeæg, og lidt timian stilke, for at afspejle smagen i moussen.
    Lad kagen tø op i køleskabet inden den spises
    Velbekomme, og rigtig god påske 🙂


2 thoughts on “Påskekage 2021”

  • Hej,

    Jeg er igang med at lave kagen.

    Jeg har bagt kagen 30 minutter men den er helt flydende, og efter 10 min ekstra er den stadig flydende?

    Skal den være det? 😅

    • Hej Maria 🙂
      Kagen skal ikke være flydende når den er bagt nej, men den vil være klæg i midten, ligesom en brownie.
      Hvis du kan ryste forsigtigt med formen, og dejen bevæger sig, skal den bage mere, men der må gerne hænge dej på en kødnål når du stikker den i.
      Jeg håber det var svar nok på dit spørgsmål <3
      Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering