Tal-kage med mørdej og hvid chokoladecreme

Tal-kage med mørdej og hvid chokoladecreme

Talkage er nok en af de kager jeg får mest positiv respons på, hvad angår wow factor – og så er de nemme at lave! Mørdejen tager kun et øjeblik at få klar, så hvis du bruger en halv time aftenen inden du skal bruge kagen, kan du altså lave den på ingen tid næste dag.

Talkage

Talkage

Dekorativ, let og velsmagende. Denne talkage med den sprøde mørdejsbund og en lækker hvid chokolade/citron creme er nem at lave, og perfekt at sætte på bordet Hvad enten det er til fødselsdage, barnedåb, konfirmation eller andre store anledninger. Kagen kan pyntes med alt fra friske bær, macarons, friske blomster til slik eller chokolade – kun fantasien sætter grænser.
5 fra 3 stemmer
Antal 10 Personer

Ingredienser
  

Mørdejsbunde

  • 85 G Flourmelis
  • 2,5 Tsk Vaniljesukker
  • 200 G Koldt smør
  • 300 G Mel
  • 1,5 Tsk Bagepulver
  • 1 Æg

Hvid chokoladecreme

  • 5 Blade Husblas
  • 200 G Hvid chokolade evt callebaut w2
  • 1 Tsk Vaniljepaste
  • 1 L Piskefløde
  • 2 Stk Citroner Gerne økologiske

Sådan gør du
 

Mørdejsbunde

  • Bland alle dine tørre ingredienser godt sammen, og tilsæt derefter smør som du smuldrer sammen til du får konsistens som rasp. (Dette gøres nemmest på en fod processor)
  • Tilsæt derefter ægget og ælt til dejen er samlet til en ensartet konsistens (det tager ca 10 sekunder på en foodprocessor) undgå at arbejde for længe med din mørdej med dine hænder, da det får smørret til at smelte, og derved gøre dejen mindre sprød.
  • Pak dejen ind i film, tryk den let flad og læg den på køl i minimum en halv time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset stykke bagepapir, og skær dit til eller bogstav ud. Du kan finde skabeloner ved at søge på google.
  • skær rundt om din skabelon og saml din overskydende dej som du ruller ud og skærer til endnu et tal/bogstav På et nyt stykke bagepapir
  • Dine tal/bogstaver bages ved 175 grader i ca 10 minutter.
    Denne opskrift giver dej til ca 2 bogstaver med 2 lag hver. Har du dej i overskud kan det fryses og bruges igen senere, eller udstikkes til flødebollebunde.

Hvid chokoladecreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand
  • Er din chokolade ikke knapper, så hak den fint og hæld den i en skål
  • bring fløde op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad den stå et minut og rør herefter i midten af skålen med en lille dejskraber til det har samlet sig helt. Smelt herefter din husblas ned i massen.
  • Riv skallen fra citronerne ned i flødeblandingen (undgå det hvide, da det vil gøre cremen bitter) tilsæt vaniljepaste og saften fra citronerne og rør forsigtigt sammen
  • Dæk overfladen af fløden med film. Det er vigtigt at filmen kommer helt ned og rør overfladen, så der ikke dannes kondens.
  • Stil derefter på køl natten over (eller minimum 6 timer)
  • Herefter piskes cremen luftig og stiv med en håndmixer og puttes i en sprøjtepose med enten en rund tyl eller en lille fransk stjernetyl

Samling

  • sæt små dutter på den nederste bund og placer forsigtigt den anden bund ovenpå, som du også pynter med små dutter.
  • Herefter er den klar til at blive pyntet med spiselige blomster, slik, bær og macarons (du finder mine opskrifter på macarons HER)
    TIP: undgå at bruge sprøjtede blomster – de fleste fra supermarkeder er sprøjtet, så spørg din blomsterhandler
Keyword bogstavekage, chokolade, creme, hvidchokolade, kage, macarons, mandelmel, mørdej, talkage


9 thoughts on “Tal-kage med mørdej og hvid chokoladecreme”

  • 5 stars
    Wauw flot kage.
    Er kagecremen fast som smørcreme eller mere blød som flødeskum?
    Skal nemlig have min kage med i bilen og er bange for at hvis cremen er blød, vil rystelserne fra bilen ødelægge kagen?
    Rigtig flot arbejde – Marie

    • Hej Marie
      Det kommer an på hvor mange lag du laver kagen i – jeg plejer at have creme nok til 2 tal
      Kærligst Ditte

    • Hej!

      Tusind tak for dit spørgsmål. Hvis du laver dem almindelig A4 størrelse kan du godt få to tal med to lag ud af opskriften ja.

      Kh Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering