Lemoncurd – den bedste opskrift
![Lemoncurd – den bedste opskrift](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/F9EB1B9B-0807-4CC2-A2B2-2AEB1CA5A086-scaled.jpeg)
Lemoncurd er en skøn syrlig citroncreme, der egner sig fantastisk til meget bagværk. Den fløjlsbløde creme er efterhånden blevet fast inventar på vores morgenbord, og så er det nemt at lave!
![Lemoncurd](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/F9EB1B9B-0807-4CC2-A2B2-2AEB1CA5A086-500x500.jpeg)
Lemoncurd
Ingredienser
- 5 Stk Økologiske citroner
- 4 Stk Æg
- 200 G Sukker
- 100 G Smør
Sådan gør du
- Pres saften fra dine citroner ned i en gryde, og tilsæt æg og sukker
- Pisk sammen over middel varme – det er vigtigt at massen ikke kommer op og koge
- Når du har pisket massen i et par minutter tilsætter du smør og skal fra citronerne. Fortsæt med at piske, til din masse begynder at tykne. Det kan godt tage et par minutter
- Det er vigtigt du ikke skruer op for varmen, da for høj varmepåvirkning kan få æggene til at gryne
- Når du har en creme der er tyknet og føles blød, tager du den af varmen og hælder den i et glas gennem en si.
- Når lemoncurden er kølet af, er den klar til brug.Velbekomme!
Hvad er holdbarheden på lemoncurd ? 🙂
Hej Lise-Lotte!
Tak for dit meget relevante spørgsmål 🙂
Holdbarheden er ca 14 dage på køl, men den kan også fryses.
Kærlig hilsen Ditte