Den bedste banankage med saltkaramelcreme
En banankage er altid en sikker vinder hjemme hos os, og det eneste det kræver er et par overmodne bananer, så har ud nemt og hurtigt en lækker kage.
Kagen kan sagtens fryses ned uden cremen på toppen, og foretrækker man en banankage med chokoladestykker eller valnødder i, kan man sagtens tilføje det.
Svampet banankage med saltkaramel creme
Ingredienser
Banankage
- 150 g Smør
- 4 Stk Æg
- 200 G Sukker
- 4 Bananer
- 175 G Mel
- 1,5 Tsk Bagepulver
- 0,5 Tsk Salt
- 75 G Makroner
Saltkaramel creme
- 2 Blade Husblas
- 5 Dl Fløde
- 150 G Gold chokolade
- 1 Tsk Flagesalt
Sådan gør du
Banankage
- Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn.
- Smelt smør og stil det til side til afkøling
- Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Sigt herefter mel, bagepulver og salt i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen
- Mos dine bananer med en gaffel, og bland dem med det smeltede afkølede smør
- Knus dine makroner og bland dem og din smør/banan blanding i dejen.
- Beklæd en bradepande eller springform med bagepapir og bag i 45-50 minutter i midten af ovnen
Saltkaramel creme
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Varm fløden op til den er lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad den stå og trække i 30 sek før du blander det sammen til du opnår en homogen masse. Smelt herefter husblas og salt i.
- Læg film over den varme masse, så det rammer overfladen, og stil i fryseren i ca 45 minutter. Det er vigtigt den er helt kold (under 5 grader)
- Pisk herefter cremen op til den har konsistens som en fast flødeskum. Herefter kan den enten smøres ud på den afkølede kage, eller sprøjtes med tyl og sprøjtepose efter eget valg.