Skønne julekugle macarons med krydret ganache
Julekugle Macarons
Ingredienser
Macaronskaller
- 150 G Flourmelis
- 150 G Mandelmel
- 60 G Æggehvider
- 150 G Sukker
- 50 G Vand
- 60 G Æggehvider
Appelsin/nellike ganache
- 200 G Orange callebaut chokolade
- 125 Ml Fløde
- 25 G Glukosesirup
- 1/5 tsk stødte nelliker
- 1 nip Salt
Marcipan ‘’ophæng’’
- 50 G Marcipan
- flourmelis efter behov
- Sprayfarve i guld
Sådan gør du
Macaronskaller
- Bland mandelmel, flourmelis og 60 gram æggehvider sammen i en skål – det skal vendes sammen til du har en homogen masse. Den må gerne stå ved stuetemperatur og ‘’samle sig’’. Den bedste mandelmel kan du købe lige HER
- Kog vand og sukker op til 117 grader i en kasserolle. Pisk de resterende æggehvider luftige og hæld den 117 grader varme sukkermasse over dine æggehvider i en tynd stråle. Hæld langs siden af din skål, så piskeriset ikke rammer din stråle. Pisk til marengsen er blank og sej. Den skal ned under 40 grader. Det er vigtigt du er præcis med dine temperaturer hvis dine macarons skal lykkedes – jeg foretrækker DETTE
- Tag ca 1/3 af din marengs og vend den i din mandelmasse, for at ‘’løsne’’ den en smule. Når den er løsnet blander du den resterende marengs i og blander til den er homogen og løber let af din dejskraber. Dejen må hverken være for fast eller for flydende – du kan se hvordan den skal være på min instagram under højdepunktet ‘’Macarons’’
- Når dejen er klar, hælder du den i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt den ud i små cirkler på ca 3 cm i diameter på en bageplade med en teflon måtte, og bank forsigtigt bagepladen ned i bordet for at frigive luftbobler i dine macarons. Bag bundende ca 14 minutter ved 150 grader varmluft. Åben ovnen ca halvvejs i bagetiden for at lukke damp ud af ovnen. Lad dem køle helt af på bagepladen før du forsøger at tage dem af.
Appelsin / Nellike ganache
- varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og hæld den over den hakkede chokolade, som du kan købe HER Rør i midten af skålen til du har en homogen masse, og smag til med nellike og en smule salt.
- Kom din ganache på en sprøjtepose, og læg den på køl til den er kølet helt af.
Marcipan ophæng
- bland marcipan med flourmelis til du har en fleksibel masse, der ikke klistrer. Form de små ophæng og spray dem med en fødevaregodkendt farve (kan købes her)
Samling
- Del dine bunde i to, og sprøjt chokoladeganache på bunden af den ene halvdel
- Find en top til den macaron, og tryk let sammen. Placér et ophæng i toppen
- De færdige macarons kan pyntes med glimmer eller andet, eller de kan lades være som de er. Skal de foræres i værtindegave kan du købe de fineste macaron æsker lige HER