Skøn rabarberkage med hvid chokolade, pistacienødder og marcipan

Skøn rabarberkage med hvid chokolade, pistacienødder og marcipan

Nu er det endelig ved at være sæson for rabarber igen, og vi har heldigvis en masse i haven! Jeg har den sidste måned gået og ventet forventningsfuldt på at kunne trække de første 🙂

Rabarber er for mig en perfekt ingrediens i en kage, der kan tilføje noget syre og skarphed, der komplimenterer det søde modspil rigtig fint.

Årets første bagværk med rabarber skulle derfor selvfølgelig være en helt klassisk rabarberkage – dog med et lille twist, bare fordi jeg ikke kan lade være 🙂

har man ikke pistacienødder, kan man sagtens bruge mandler i stedet, eller helt undvære. jeg synes bare de giver sådan en smuk farve til – og så smager de jo skønt.

Rabarberkage kan fint holde sig saftig i flere dage, både pga marcipanen og rabarberne, så selvom den i min optik smager bedst lun, direkte fra ovnen, så kan den også sagtens bages i forvejen.

Har man ikke selv rabarber i haven, kan man også sagtens bruge frosne. du kan også med fordel prøve at erstatte rabarber med æbletern, og tilføje lidt kanel i opskriften. andre syrlige frugter kan ligeledes prøves, hvis man som jeg godt kan lide at eksperimentere lidt. 🙂

Opskriften er nem og lige til at gå til, og den skal bestemt bages flere gange herhjemme i år 🙂

Rabarber kage

Skøn svampet rabarberkage med marcipan, hvid chokolade og pistacienødder.
Nem at gå til, og nem at holde af 🙂
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
Antal 10 Stk

Ingredienser
  

Rabarberkage

  • 250 G Rabarber
  • 4 Spsk Sukker
  • 4 Stk Æg
  • 125 G Sukker
  • 2 Tsk Vaniljesukker
  • 150 G Mel
  • 1 Tsk Bagepulver
  • 1 Knivspids Salt
  • 150 G Marcipan
  • 100 G Smeltet smør
  • 100 G Hvid chokolade
  • perlesukker og grønne pistacienødder til pynt

Sådan gør du
 

  • skær dine rabarber i fine stykker på ca 2 cm, vend dem i 4 spsk sukker og stil til side. Smelt herefter smør, og stil også til side
  • pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver lyst og luftigt
  • si mel, salt og bagepulver i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen
  • Bland revet marcipan og de rabarber du har stillet til side sammen, og vend i dejen. (gem en dl rabarber til pynt ovenpå kagen)
  • Vend afslutningsvis smeltet smør i dejen, og hæld derefter i en bradepande eller springform beklædt med bagepapir.
  • Pynt kagen med de overskydende rabarber, chokolade, perlesukker og pistacienødder
  • Bag kagen 45-50 minutter ved 180 grader alm. ovn, og server med cremefraiche eller en god vanilleis

Jeg skal uden tvivl have bagt meget mere med rabarber i år, og der bliver uden tvivl også nogle til overs fra vores kæmpe rabarberbed, hvilket betyder jeg forhåbentligt kan fylde fryseren, og dermed få glæde af havens gaver langt ind i efteråret.

De tykke, lidt trævlede stængler bruger jeg gerne til saft, hvor jeg foretrækker at bruge de lidt tyndere raffinerede til mine kager og andet bagværk.

Jeg håber du har nydt at bage og spise denne kage, i samme grad som jeg – og at du vil vende tilbage senere på sommeren og prøve mine andre opskrifter med rabarber af 🙂



1 thought on “Skøn rabarberkage med hvid chokolade, pistacienødder og marcipan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering