Skønne krydrede juleflødeboller lavet på glögg ekstrakt
![Skønne krydrede juleflødeboller lavet på glögg ekstrakt](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/11/C8E3C27A-CD66-44B7-9A32-B7D3B6EC3AC9-scaled.jpeg)
Julen står for døren, og jeg kan ærligt næsten ikke vente :p
Jeg begynder så småt at byde julen velkommen, blandt andet ved at jeg i weekenden fik produceret disse skønne skønne flødeboller med dejlig krydret glögg skum. De er tilpas krydrede, dejlig sprød overtrækschokolade, og med en skøn chewy marcipanbund. Det bliver ærligt ikke meget bedre!
Husk at du kan købe det meste til at lave flødebollerne hos http://Www.mr-kage.dk , og at du med koden Ditte15% opnår 15 % rabat på ALT ikke i forvejen nedsat på webshoppen
Jeg håber du har lyst til at give dig i kast med dem!
/ Ditte
![](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/11/C8E3C27A-CD66-44B7-9A32-B7D3B6EC3AC9-500x500.jpeg)
Glögg flødeboller
Ingredienser
Marcipanbunde
- 400 G Marcipan
- 50 G Flourmelis
Glögg-skum
- 75 G Glögg essens Jeg bruger den fra Blombergs
- 120 G Glukosesirup
- 250 G Sukker
- 150 G Æggehvider
- 20 G Sukker
Overtrækschokolade
- 250 g mørk chokolade Gerne callebaut
- 50 g Kakaosmør
Sådan gør du
Marcipanbunde
- Rul marcipanen ud på et bord drysset med flourmelis, til den er ca 3-4 mm tyk, og udstik den derefter med en rund udstadser (ø5)
- Bag dem i ca 10 minutter ved 170 grader. De skal være gyldne og karamelliserede
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, mens du laver din skum.
Glögg flødebolleskum
- Kog glögg-essens, glukosesirup og sukker op til 117 grader
- Når din sukkerlage rammer 100 grader går du igang med at piske dine æggehvider. Tilsæt de 20 gram sukker, når hviderne skummer
- Når sukkerlagen rammer 117 grader hælder du den ned i dine hvider i en tynd stråle, mens du pisker videre ved høj hastighed.
- Pisk nu til din skum er helt sej og fast. Det tager minimum 10 minutter. Du kan høre når din skum er færdig, da den vil ændre lyd til at ‘’slå’’ mod siderne af din skål.
- Når din skum er færdig, kommer du den i en sprøjtepose med en stor rund tyl (ca 20 mm)
- Sprøjt din skum i toppe på dine bagte marcipanbunde Se video på min instagram, under højdepunktet ‘’flødeboller’’. Lad flødebollerne stå og tørre mens du tempererer din chokolade.
Overtrækschokolade
- Put chokolade og kakaosmør i en skål egnet til mikroovn (plastik). Varm den i mikroovnen 30 sekunder af gangen, hvor du sørger for at røre i den imens, for at få fordelt varmen.
- Når chokoladen begynder at smelte, sænker du intervallet til 10 sekunder, og rører den igennem her imellem.
- Når chokoladen rammer 31,5-32 grader, er den klar. Pas på den ikke overstiger denne temperatur. Sker det alligevel kan du hakke en smule chokolade til helt fint pulver og tilsætte for at sænke temperaturen en smule igen.
- Hæld chokoladen i et glas eller en stor kop, som dine flødeboller kan dyppes i.
- Tag en flødeboller af gangen og dyp den forsigtigt i chokoladen. Lad chokoladen dryppe af, inden du vender flødebollen om igen.
- Drys de færdige flødeboller med hakkede mandler eller andet pynt efter smag, inden chokoladen størkner.Velbekomme, og rigtig glædelig jul 🙂