Flødeboller med knas og saltkaramel

Flødeboller med knas og saltkaramel

Hjemmelavede flødeboller er både hyggelige og sjove at lave, og disse giver altså bare lige de små herligheder et nøk op ad.

En lækker knasende chewy bund med saltede peanuts, fløjlsblød skum med crisppearls, center af en intens saltkaramel og mørk knasende chokoladeovertræk. De små knasende perler i skummet giver en følelse af at man får en smule bund i hver eneste bid – de er med andre ord vanvittigt vanedannende.

Flødeboller med knas og saltkaramel

Her får du opskriften på de lækreste luksus flødeboller med saltkaramel midte, knas og en skøn chewy bund. Disse flødeboller går rent ind på min personlige top 3!
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Antal 20 Stk

Ingredienser
  

Peanutbunde

  • 150 G Honning
  • 100 G Sukker
  • 2 Spsk Crunchy peanutbutter
  • 25 G Hakkede salte peanuts
  • 175 G Rice Krispies

Flødebolleskum

  • 75 G Vand
  • 120 G Glukosesirup
  • 250 G Sukker
  • 150 G Æggehvide
  • 20 G Sukker
  • 2 Spsk Vaniljepaste
  • 1,5 Dl salt karamel crisppearls

Saltkaramel

  • 1 Dåse Dulce de leche
  • 1 Spsk Flagesalt Eller salt efter smag

Overtrækschokolade

  • 250 G Mørk chokolade
  • 50 G Kakaosmør

Sådan gør du
 

Peanutbunde

  • Smelt honning og sukker sammen i en gryde ved middel varme. Alt sukkeret skal være opløst. 
  • Tilføj din peanutbutter og rør rundt til det er smeltet.
  • Tilsæt dine hakkede peanuts og Rice krispies og vend det hele sammen til du har en homogen masse. Placer herefter en god skefuld i en passende form. Jeg har brugt en cylinderform fra silikomart (N.6)
  • Mas det sammen med bunden af et glas. alternativt kan du vende massen ud i en firkantet bageform der måler 20×30. Når massen er fordelt, placer da i køleskabet.
  • Når massen er kølet af kan du udstikke bundende i en passende størrelse. (ø5)

Flødebolleskum

  • Kog vand, glukosesirup og sukker op til 117 grader
  • Når din sukkerlage rammer 100 grader går du igang med at piske dine æggehvider. Tilsæt de 20 gram sukker, når hviderne skummer.
  • Når sukkermassen rammer de 117 grader hælder du den ned i dine hvider i en tynd stråle, mens du pisker videre ved højeste hastighed. Tilsæt her din vaniljepaste.
  • Pisk nu til din skum er helt sej og fast. Det tager minimum 10 minutter. Du kan høre når din skum er færdig, da den vil ændre lyd til at ‘slå’’ mod siderne af din skål. 
  • Når din skum er færdig, hælder du dine crisppearls i, og vender dem i din skum – pas på du ikke slår luften ud af din skum, så vær lidt forsigtig. 
  • Kom din skum i en sprøjtepose med en stjernetyl 22 mm
  • Sprøjt din skum i toppe på dine bunde Se video på min Instagram under højdepunktet ‘’Flødeboller’’. Lad flødebollerne stå og tørre i 15-20 minutter

Saltkaramel

  • Bland Dulce de leche med salt efter smag, og put massen i en sprøjtepose med en fyldetyl
  • Fyld dine flødeboller med saltkaramel med at føre din fyldetyl ned i midten af din flødebolle og trykke let. Tyllen skulle gerne slippe let af sig selv.

Overtrækschokolade

  • Put chokolade og kakaosmør i en microovns egnet skål, og varm det i 30 sekunder af gangen, hvor du rører for at fordele varmen.
  • Når chokoladen begynder at smelte, sænker du intervallet til 10 sekunder, og rører efter hvert 10. Sekund
  • Når din chokolade er ca 32 grader, er den klar. Pas på du ikke overtempererer din chokolade. Sker det, kan du hakke en smule chokolade til helt fint pulver du vender i, for at sænke temperaturen igen.
  • Hæld din chokolade op i et glas eller en stor kop, som din flødebolle kan dyppes i.
  • Tag din flødebolle og dyp den i chokoladen, så alt marengsen er dækket af chokolade. Lad chokoladen dryppe af inden du vender din flødebolle om igen.
  • Er din chokolade korrekt tempereret, vil den ret hurtigt begynde at størkne.
    Velbekomme 🙂
Keyword flødebolle, peanuts, ricekrispies, saltkaramel


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering