Den bedste smørcreme

Den bedste smørcreme

Smørcreme er for mange noget der kan dele vandene, og vi har vidst alle prøvet oplevelsen af en hvinende sød smørcreme der sidder i ganen bagefter. Det vil jeg gerne komme til livs!

Derfor deler jeg nu opskriften på hvad der efter min mening er verdens bedste smørcreme, og du får i samme omgang mine bedste tip til en vellykket en af slagsen.

  1. Sørg for at både smør og kondenseret mælk har stuetemperatur. Din smør skal være stuetemperatur, så den nemt kan piskes lys og luftig. Er din kondenserede mælk for varm når den tilsættes din piskede smør, vil smørcremen smelte, og er den omvendt for kold, vil smørcremen blive ’’knoldet’’ og svær at arbejde med.
  2. tålmodighed. Pisk din smør godt og længe. Jo længere tid du pisker den, jo mere hvid vil den blive, og det er her du pisker ‘’smør smagen’’ ud af din creme, og også her du vil slippe for den fornemmelse af at den ‘’hænger’’ i ganen efterfølgende.
  3. smag til. Smørcremen kan trækkes i mange retninger alt efter hvad den skal bruges til, men husk at hvis du vil have en krid hvid smørcreme, skal du undgå at tilsætte noget der kan farve den – vælg da smags aromaer uden farvestoffer.

Ting jeg har tilsat mine smørcremer:

Baileys (ca 1/2 dl )

Lemoncurd

Diverse frugt puréer

Aromaer

Vaniljepaste

Når du tilsætter dine smage er det vigtigt du holder øje med konsistensen på din smørcreme, så den ikke bliver for tynd.

Smørcreme

Verdens bedste smørcreme

Opskriften på den bedste (og nemmeste!) smørcreme. Den er perfekt til opsmørring af kager og til topping på blandt andet cupcakes
5 fra 3 stemmer
Tilb. tid 15 min
Antal 1 Kage

Ingredienser
  

  • 500 G Smør Stuetemperatur
  • 1 Dåse Kondenseret mælk
  • 1 Tsk Aroma efter smag Evt. Vanilje, citron eller andet efter smag

Sådan gør du
 

  • Pisk din smør lys og luftigt. Det tager ca 5 minutter. Det er vigtigt du pisker din smør tilstrækkeligt. Stop piskningen et par gange og skrab kanterne ned, for at få det hele med.
  • Mens du pisker, tilsæt da din kondenserede mælk og pisk i yderligere et par minutter
  • Tilsæt til sidst din aroma (kan undlades)
  • Din smørcreme er nu klar og kan tilsættes farve og puttes i en sprøjtepose
Keyword creme, smørcreme, topping

Jeg håber du lykkedes ligeså godt med denne smørcreme som jeg har gjort 🙂

Rigtig god fornøjelse!



22 thoughts on “Den bedste smørcreme”

  • Hej

    Kan den fryses ned inden brug?
    Eller hvis.kage smøres op med det samme, vil kagen så kunne fryses med smørcremen på, så den er lige til at to op og servere?

    • Hej Sofie.

      Jeg vil ikke anbefale at fryse kagen med smørcreme på, da du kan risikere at den krakelerer når smørret bliver fast. Det bedste du kan gøre er, at smøre den op når den er tøet op 🙂

      Ditte

  • hej
    jeg skal bare smøre mine 4 kager (der allerede har mousser i sig, de er runde og ca 25 i diameter ) op med denne tilsynladende meget lækre smørcreme, er det nok med 2 potioner af din opskrift ?
    og er det usaltet smør eller saltet smør du bruger

    • Hej Line !

      Jeg vil mene at dobbelt portion er nok, ja 🙂

      Jeg håber det lykkedes for dig.

      Ditte

    • Hej Malene 🙂

      Det gør den ja – dog ikke tynde tynde cremer, men mousser og lignende kan den sagtens holde på !

      Håber du får held med den <3

      Ditte

    • Jeg vil høre om med kan sprøjte smørcreme ud til toppe til kajkager. Og evt fryse toppene, så kaggerne kan samles dagen inden de skal spises

  • 5 stars
    Jeg vil gerne lave en jordbær smørcreme. Kan jeg her tilsætte f.eks purerede jordbær, og stadig have en creme der kan sprøjtes ud?

    • Det ville du godt kunne ja 🙂
      Men hold øje med den, da for meget jordbær kan få den til at skille.
      God fornøjelse 🙂

  • Hej
    Jeg vil høre om man kan smøre en kage op med denne smørcreme dagen før den skal spises og så lade den stå i køleskabet et døgns tid, eller om den skal smøres op på dagen.
    Glæder mig til at prøve den.
    Pernille

    • Hej pernille 🙂
      Det kan du godt. Du skal bare være opmærksom på at smørcremen bliver meget hård når den står på køl, så tag kagen ud i god tid inden den skal spises.

    • Hej Irene!
      Den skal ikke koges nej – helt almindelig kondenseret mælk. Jeg bruger selv oftest Lurpak, men alle kan bruges.
      God fornøjelse 🙂

    • Hej Charlotte 🙂

      Smørcremen vil være knækket hvid, men du kan med fordel putte en meget lille smule lilla pastafarve i – det vil ophæve de gule nuancer.

      Kh Ditte

  • Hej! Når man har smurt kagen op osv. hvorlangtid kan kagen holde sig uden at være på køl? Uden at det smelter.

    • Hej!

      Smørcremen vil kun smelte i meget høje temperaturer, eller i direkte sollys.
      Så svaret må være at den kan stå ude så længe fyldet i din kage ellers tillader. 🙂

      Kh Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering