Chokolade lagkage med karamel smørcreme
![Chokolade lagkage med karamel smørcreme](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/90197B05-C866-48B3-B5A4-3AE3D77FCA8B-e1615277158903.jpeg)
Nemme kager der smager godt – findes der to ting der går bedre hånd i hånd? Ikke hvis du spørger mig!
Denne kage indeholder en lækker saftig chokoladekage med revet marcipan og en god blød smørcreme, der ikke sidder i ganen. Kagen kan sagtens holde sig lækker i et par dage på køl uden at blive tør og kedeligt, og kagerester klager man aldrig over, vel? 🙂
![Chokoladekage med smørcreme](https://usercontent.one/wp/www.roedikoekkenet.dk/wp-content/uploads/2021/03/90197B05-C866-48B3-B5A4-3AE3D77FCA8B-e1615277158903-500x500.jpeg)
Chokolade lagkage med karamel smørcreme
Ingredienser
Chokoladekage
- 175 G Hvedemel
- 50 G Bage kakao
- 350 G Rørsukker
- 75 G Revet marcipan
- 1 Tsk Bagepulver
- 250 G Smør
- 1 Tsk Natron
- 3 Stk Store æg
- 2 Dl Kogende vand
Saltkaramel smørcreme
- 200 G Blødt smør
- 100 G Dulce de leche
- 1 Knivspids Flagesalt
- 200 G Flourmelis
- 1 Tsk Vaniljepaste
Sådan gør du
Chokoladekage
- Start med at tænde din ovn på 175 g varmluft
- Riv dit marcipan groft. Det gøres nemt med et microplane rivejern (ikke reklame)
- Bland alle dine tørre ingredienser i en skål med din marcipan
- Smelt dit smør over lav varme, og hæld i din skål med dine tørre ingredienser når det er helt smeltet. Rør sammen med en stor ske
- Tilføj dine æg og rør sammen igen
- Tilsæt det kogende vand, og rør til der ikke er flere klumper
- Beklæd en springform ( ø 24) med bagepapir og smør siderne. Fordel dejen heri
- Kagen bages midt i ovnen i ca 30 minutter og skal derefter køle helt af inden den samles med smørcremen
Saltkaramel smørcreme
- Pisk dit smør lyst og luftigt. Tag dig god tid, det er her du pisker smørsmagen ud af smørret.
- I en lille skål rører du din Dulce de leche sammen med salt efter smag.
- Når dit smør er pisket luftigt, skraber du siderne ned og tilsætter din saltkaramel blanding. Rør sammen i ca 1 minut.
- Tilsæt flourmelis og vaniljepaste og pisk yderligere i 2-4 minutter til din smørcreme er lys og luftig.
Samling af kagen
- Når din kage er kølet helt ned, deler du den i 2
- Placer den ene bund på dit ønskede fad. Tilføj 1/3 af smørcremen på bunden og fordel den jævn med en paletkniv.
- Tilføj næste lag kagebund og smør et lag smørcreme på toppen. Resten af din smørcreme kan du putte i en sprøjtepose og dekorere toppen af din kage med, eller du kan gemme den på køl i 1-2 uger (den egner sig fantastisk til at dekorere cupcakes med) Hvis du gemmer den på køl, skal du tage den ud en times tid inden du skal bruge den, så den kan nå at temperere.
Hej
Hvor meget smør skal i selve kagedejen?
Hej Charlotte
Det er en fejl det ikke var skrevet ned – det er rettet nu 🙂
Kærligst Ditte
Er ved at lave kagen, men har opdaget at der skal smeltet smør i dejen. Der står desværre ikke hvor meget.
Karamelcremen er super lækker. Glæder mig til kagen er færdig.
Hej Tania!
Sikke en fejl – opskriften er opdateret nu – jeg håber du vil give den et forsøg igen en anden gang!
Kærligst Ditte
Hej,
Har du på billedet lavet en dobbelt opskrift, da der er 4 bunde? 🙂
Hej Karoline <3
Nej, jeg har bare delt den i lidt tyndere bunde 🙂
Ditte <3